Kлуб „Училищен вестник”

Kлуб „Училищен вестник”


От началото на месец март 2019 г. в ПТГ „Цар Симеон Велики“ - Търговище се поднови работата по клуб „Училищен вестник”.

Училищният електронен вестник / http://vestnik-ptg.targovishte.net/ има за цел да осигури възможности за реализиране и разнообразяване на извънкласните дейности, както и да запознае читателите си със живота в училището, да пробуди читателския интерес към професионалните и спортни постижения в ПТГ.

Във вестника са сформирани рубрики: „Новини”, „Училищен живот”, „Лично творчество”, „Спорт”, „Галерия”, „Екип”, „Пишете ни”, в които бяха поместени 68 статии, 14 галерии със снимки, 2 анкети. Включиха се 7 ученици, които показаха своите творчески опити, разшириха социалните си контакти и направиха опит в журналистиката.

Резултати от дейността на учениците:
✓Разгръщане и развиване на творческите им способности;
✓Придобиване на умения за писане на статии, ползване на фотоапарат, камера, компютър;
✓Документиране и популяризиране на дейността на училището;
✓Проявяване на креативност и развиване на уменията;
✓Достоверно и граматически издържано описание на заобикалящата учениците среда чрез писане на кратки текстови репортажи, чрез видео или фоторепортажи.
изглед за печат

Допълнителни часове по Български език и литература

Допълнителни часове по Български език и литература

През учебната 2018/2019 г. ученици от 9б клас посещаваха и активно работиха в допълнителните часове по Български език и литература. Усвоиха множество знания и компетентности.

изглед за печат

Клуб „Традиции и ритуали”

Клуб „Традиции и ритуали”

Кратка равносметка на дейността на клуба с ученици от 9а, 10а,11а и 12а клас: през годината учениците, под ръководството на ст. учител по БЕЛ – Анита Пенчева, участваха в различни тържества и празнични изяви, в които многократно разкриваха своят талант и наученото в училище. В това число – Откриване на учебната година, Встъпване в редиците на Симеоновото воинство, 24 Май, Изпращане на Випуск 2019 г. и успешно закриване на учебната година.

Благодарност към всички, включили се в традициите на ПТГ „Цар Симеон Велики” – Търговище.изглед за печат
Отиди на страница  [1] 2 3 ... 60 61 62