Посещение в Държавен архив - гр. Търговище

На 09.01.2018 г. ученици от 9 и 11 клас на ПТГ "Цар Симеон Велики", гр. Търговище посетиха "Държавен архив" - гр. Търговище.
Те се запознаха със съхраняваните там документи и материални богатства от област Търговище и най-вече с архивните материали, свързани с дейността и живота на ПТГ "Цар Симеон Велики" .Учениците разгледаха най-стария в архива документ, който е написан на османотурски език. Осведомиха се, че в "Държавен архив" - гр. Търговище, освен на хартиен носител се пазят стари книжа и на електронен носител. Те се запознаха със сайта на архива, в който има направена богата документална фотоизложба.
Особено впечатлени школниците останаха от биографичните снимки и албума на преподаватели и служители от училището,както и от летописната книга на ПТГ, която се води от 01.09.1965 г.
Учениците направиха обиколка на архивохранилищата и научиха за начина на комплектуването, регистрирането и обработването на документите. Беседа с децата проведоха младши експерт Г. Аврамова и старши експерт Д. Неделчев.

Още снимки ТУК

изглед за печат

Имрен Исмаилов, 11в клас

изглед за печат

Имрен Исмаилов, 11в клас

изглед за печат
Отиди на страница  1 2 3 ... 112 [113] 114 115