Посещение на Регионалния исторически музей - Славейковото училище - Търговище

Посещение на Регионалния исторически музей - Славейковото училище - Търговище

На 17.05. учениците от 9А клас на ПТГ посетиха Регионалния исторически музей Славейковото училище - Търговище и присъстваха на беседа, проведена от г-н Николай Ставрев.
Учениците се върнаха назад във времето през епохата на Българското възраждане, коментирано в часовете по БЕЛ, за да научат кога възниква Ески Джумая (старото име на нашия град), началото на просветното движение в града и дейността на Петко Р. Славейков в Търговище.
Класът проведе и дискусия върху теми: „Националните ценности са валидни и днес и ни дават самочувствие“ или „Националните ценности губят смисъла си в днешния глобален свят“. Поставиха се водещи проблеми на съвремието, утвърдиха се морални ценности и се достигна до извода, че за да не погубваме миналото не трябва да забравяме историята и традициите си, съхранявани в музеите.
Получи се много интересно занятие, донесло емоция и знание!
Благодарим сърдечно на РИМ-Търговище!изглед за печат

Изпращане на Випуск 2023 г

Изпращане на Випуск 2023 г

Днес със смесени чувства на радост и тъга, ПТГ "Цар Симеон Велики" изпраща зрелостниците от Випуск 2023 година! Години на усърдна работа, придобити знания, споделени моменти на щастие, смях, тревоги, притеснения… сякаш прелетяха като един миг! Време е за раздяла, всеки да поеме по своя път. Уважаеми зрелостници, Вие винаги ще останете нашите скъпи ученици! Знаем, че всички знания, спомени и запознанства, които сте придобили тук, ще ви съпътстват по пътя, по който сте избрали да поемете. Вярвайте в своите възможности, преследвайте до край мечтите си, борете се с трудностите като истински войни на Симеона! На добър път!ОЩЕ СНИМКИ ТУК
изглед за печат

РЕГИОНАЛНА ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

РЕГИОНАЛНА ПАНОРАМА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

На 12.05.2023 г. в Търговище се проведе VI-та Регионална панорама на професионалното образование. Седмокласници от различни училища в областта разгледаха училищния щанд на ПТГ. В двора на IОУ „Хр. Ботев“ ce opгaнизиpa кapтинг дeмoнcтpaция, показване на игрова конзола, както и на работа с 3D принтер.изглед за печат
Отиди на страница  1 2 [3] 4 ... 113 114 115