РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК”

РЕГИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРИЛОЖНА ЕЛЕКТРОНИКА „МОГА И ЗНАЯ КАК”


За пета поредна година отборите на ПТГ”Цар Симеон Велики” – гр. Търговище участваха в регионалния кръг в гр.Варна. Отборите на ПТГ се класираха за това оспорвано състезание, проведено в 18 Професионални гимназии от различни градове от Източна България.

Първа възрастова група: 9-10 клас
Отборно 2-ро място за Стоил Стоилов от 10А клас и Джейхан Еминов от 10В клас.
Индивидуално 3-то място за Стоил Стоилов.

Втора възрастова група: 11-12 клас:
Отборно 3-то място за Николай Георгиев от 11А клас и Иван Рашков от 12А клас.

Регионалният кръг на Националното състезание по приложна електроника се проведе на 23.03.2018г. в Технически университет - гр.Варна, съвместно с Търговска верига „Елимекс”. Изпълнението на задачите беше индивидуално, а класирането – както индивидуално, така и отборно. Времето за изпълнение на конкурсните задачи беше 70 минути - решаване на тест от 20 въпроса за 20 минути и практическа задача с допълнителен подбор на елементи за 50 минути.
Всички участници бяха наградени с грамоти и ваучери от Търговска верига „Елимекс”.
Ръководител на учениците е инж.Илияна Якова.

За четвърта поредна година ученици от ПТГ „Цар Симеон Велики” се класират за Национален кръг. Тази година учениците от първа възрастова група ще представят училището на Националния кръг на състезанието „Мога и зная как”, който ще се проведе през месец април в гр. Пловдив в рамките на Панорамата на професионалното образование.

УСПЕХ МОМЧЕТА!
ВЯРВАМЕ ВЪВ ВАС!


изглед за печат